Eten en drinken
Gezonde voeding draagt bij aan de gezondheid van kinderen. Door De Kroost wordt bewust gekozen voor biologische voedingsmiddelen waarvan de grondstoffen hun levenskwaliteit behouden hebben, doordat ze op natuurlijke wijze zijn geteeld en bewerkt.
Aan tafel wordt door met eerbied en zorg met het eten omgegaan. De pedagogisch medewerkers doen dit voor in hun eigen handelen. Het eetmoment is een moment van rust. Er worden liedjes gezongen en op de peutergroep kunnen de pedagogisch medewerkers bijvoorbeeld aan de kinderen vertellen over de zon die het graan heeft doen groeien, over de molenaar die het graan heeft gemalen en over de bakker die het brood heeft gebakken in de oven. Op de peutergroep wordt regelmatig ook zelf brood gebakken. De kinderen mogen mee helpen met meel in de kom doen, rozijnen er in strooien en het deeg kneden. Als de pedagogisch medewerker het deeg in de oven heeft gedaan, vult de geur van zelfgebakken brood al snel de ruimte. Van het zelfgebakken brood blijven vaak alleen de kruimels over.